Primul meu pas în lumea fotografiei

Aparatul foto este pentru mine obiectul cu ajutorul căruia pot păstra imaginea unui anumit lucru sau a unui anumit loc, așa cum o văd eu.


A face o fotografie locului care m-a impresionat în mod deosebit și nu numai, înseamnă să evidențiez caracteristicile acelui loc, să trec de limitele ce dau contur peisajului. Până să îmi descopăr pasiunea pentru fotografie, puteam face acest lucru doar cu imaginația. Însă așa nu putea vedea nimeni care este perspectiva mea asupra acelui loc.
Astfel, trăind experiența de a încerca mereu să găsesc unghiul, încadrarea și setările cele mai potrivite care să exprime exact ceea ce îmi transmite mie locul respectiv, am realizat că peisajul asupra căruia am meditat cel mai mult este cel din imagine: o cascadă. Fluiditatea apei conturează o atmosferă de pace, dar spuma creată la suprafață aduce în prim-plan sentimente de neliniște, agitație.
Toate acestea pot fi surprinse într-o singură fotografie dacă ești atent până și la cele mai mici detalii, deoarece acestea definesc întreaga imagine, făcând diferența între o fotografie și o simplă poză.

Share your thoughts